Dan inspiracije (Inspiration Day)

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) organizirala je 12. listopada 2018. u Zagrebu Dan inspiracije (Inspiration Day) u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom. Dan inspiracije (Inspiration Day) središnji je događaj na području Hrvatske u povodu Dana Erasmusa koji se diljem Europe obilježava 12. i 13. listopada. Tijekom Dana Erasmusa građani sudjelovanjem u brojnim događajima u europskim gradovima imaju priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

Ponajprije je riječ o novim korisnicima iz strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kao i onima koji su se već prijavljivali za sudjelovanje, ali imaju manje iskustva. Sudionici su upoznali iskusne korisnike i čuli njihove inspirativne priče iz prve ruke, kroz praktične primjere i razmjenu iskustva u provedbi projekata. Jedan od govornika je bio Josip Brkić, profesor naše škole koji je okupljenima govorio o iskustvu pripremanja, pisanja i provođenja jednog projektnog ciklusa u sklopu Erasmus+ programa. Stručnom skupu sudjelovali su i ostali članovi projektnog tima naše škole B. Bošnjak, G. Knežević i S. Kurucić.

Povodom Dana Erasmusa (Erasmus Days) održano je ukupno deset događaja u šest gradova, još jedan profesor naše škole, G. Hajnal sudjelovao je na stručnoj radionici u Zadru gdje je imao priliku upoznati se s aktivnostima unutar KA2 – Strateška partnerstva.

Fotografije možete pogledati ovdje.