U novu školsku godinu s novim projektom!

Srednja škola Isidora Kršnjavoga u Našicama sudjelovat će u Erasmus K2 projektu naziva Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden (Learning with fun – teaching with modern learning methods) Tema projekta su moderne metode poučavanja.

Iznos financijske potpore za projekt je 143560 eura, od toga za našu školu 26642 eura.

Koordinator projekta je Poljska, a sudjeluju još Španjolska, Italija i Mađarska.

Projekt će trajati dvije godine, od 1. 9. 2019. do 31. 8. 2021. Tijekom dvije godine planirano je sedam mobilnosti, od kojih su dvije predviđene samo za profesore, a pet mobilnosti za profesore i učenike. Na te mobilnosti će ići po dva profesora i četiri učenika.

Glavni ciljevi ovog projekta su: poticanje učenika na učenje i korištenje njemačkog jezika, upoznavanje novih metoda poučavanja i digitalnih alata, te upoznavanja drugih zemalja i njihovih školskih sustava.

Svaka mobilnost sadrži tri modula: upoznavanje i predstavljanje škole i grada, radionice za učenike i profesore te upoznavanje kulturnih spomenika u okolici.

Sudjelovanje u ovom međunarodnom projektu će svakako doprinijeti razvoju europske dimenzije naše škole. Koordinatorica projekta je Mirjana Rajić, profesor savjetnik njemačkog jezika.

https://lagoasalemanerasmus19-21.blogspot.com/

Mirjana Rajić, prof. savjetnica