Učenje njemačkog sa zadovoljstvom? Moguće je!

Između 4. i 8. listopada 2019. profesorice stranih jezika Mirjana Rajić i Adrijana Rajić sudjelovale su na stručnom usavršavanju u sklopu Erasmus+ projekta „Lernen mit Spaß – Unterrichten mit modernen Lernmethoden“ (Učenje sa zadovoljstvom – poučavanje suvremenim metodama učenja). Domaćini ovog skupa su bili Španjolci, a sudjelovale su i ostale zemlje partneri iz Italije, Poljske i Mađarske sa po dva predstavnika iz reda nastavnika i stručnog osoblja.

Tijekom susreta Mirjana Rajić, prof. savjetnica njemačkoga jezika održala je predavanje i radionicu na temu „WebQuest u nastavi stranih jezika“, a Adrijana Rajić, prof. mentor podijelila je s kolegama svoja iskustva kroz predavanje i radionicu na temu „Primjeri dobre prakse“.

U školi domaćina IES AS Legoas u gradu Ourense profesorice su također sudjelovale u nastavi njemačkoga jezika, posjetile državnu školu za učenje stranih jezika gdje se poučava njemački te su s koordinatoricama projekta dogovorile detalje predstojećih aktivnosti i utvrdile datume ostalih mobilnosti.

Mobilnost je osim rada u samoj školi uključivala i obilaske kulturno-povijesnih znamenitosti grada i okolice.

Mirjana Rajić, prof. savjetnik