Novosti vezane uz pripremanje i provedbu Erasmus+ projekta Europska praksa za bolje vještine

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice i Agencija za mobilnost i programe EU sklopili su 2020. godine sporazum za projekt KA102 – Projekt mobilnosti u svrhu obrazovanja i osposobljavanja 2020-1-HR01-KA102-077405 Europska praksa za bolje vještine („European practice for better skills“). Projekt obuhvaća mobilnost učenika i nastavnika u svrhu odrađivanja stručne prakse odnosno profesionalnog usavršavanja te traje 12 mjeseci. Više detalja o projektu dostupno je na poveznici:

http://ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr/?news_id=2129#mod_news

Srednja škola Isidora Kršnjavoga predala je zahtjev Agenciji za mobilnost i programe EU za produljenje trajanja projekta i odgodu projektnih aktivnosti zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19. Nakon odobrenja zahtjeva, ukupno trajanje projekta 2020-1-HR01-KA102-077405 bilo bi 26 mjeseci (do kraja srpnja 2022.)

U rujnu 2021. projektni tim započeo je s pripremnim aktivnostima za provedbu aktivnosti predviđenim projektom Europska praksa za bolje vještine. Na poveznicama su dostupni natječaji provedeni u svrhu odabira učenika sudionika mobilnosti, nastavnika za profesionalno usavršavanje te osoblja u pratnji.U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga obilježeni su Dani Erasmusa, prigodna godišnja proslava programa Erasmus+ tijekom kojih su učenicima osmih razreda osnovnih škola u Našicama predstavljeni aktualni Erasmus+ projekti škole, među kojima i projekt Europska praksa za bolje vještine. Više o samom događaju vidljivo je na poveznici:

http://ssikrsnjavoganasice.skole.hr/news_hk=1&news_id=2476&mshow=3378#mod_news

Od siječnja 2022. u tijeku su i jezične pripreme učenika sudionika mobilnosti, a učenicima koji sudjeluju na trotjednoj mobilnosti dodijeljene su OLS licence za inicijalnu procjenu znanja te razinu tečaja stranog jezika, u ovom slučaju engleskog, prema rezultatima inicijale procjene. Tijekom veljače održane su i kulturološke pripreme s projektnim partnerima iz Portugala, a tijekom ožujka planirane su i strukovne te psihološke pripreme.