Barbarin dnevnik – European Practice for Better Skills

Projektom su planirane 3 zasebne mobilnosti – mobilnost učenika ugostiteljske struke u Italiju, mobilnost učenika elektro profila u Portugal i mobilnost nastavnika strukovnih predmeta u Sloveniju.

Diseminacija mobilnosti učenika u Portugal

Partnerska organizacija Bragamob iz Brage u Portugalu treći nam je puta partner u projektima mobilnosti učenika te su nam i ovaj puta uspješno organizirali smještaj, hranu, radna mjesta i kulturološke obilaske. Na mobilnosti je sudjelovalo 16 učenika – 6 učenika trećeg razreda tehničara za elektroniku, 7 učenika četvrtog razreda tehničara za elektroniku i 3 učenika trećeg razreda automehatroničara. U periodu od 26. ožujka do 9. travnja 2022. učenici su u pratnji profesora Josipa Brkića i profesorice Barbare Bošnjak boravili u  Bragi u Portugalu gdje su pod vodstvom stranih mentora i voditelja prakse odrađivali stručnu praksu u inozemnim firmama, najčešće objektima za popravak i servis računala i informatičke opreme. Učenici su tijekom radnih dana radili 6 do 8 sati u firmama, dok su vikendima sudjelovali na kulturološkim obilascima obližnjih portugalskih gradova, te su tako posjetili Porto, Sameiro, Bom Jesus i Lisabon. Po završetku mobilnosti učenicima su dodijeljeni certifikati kao i ocjene iz predmeta stručne prakse temeljem sustava bodovanja ostvarenih ishoda ECVET.

Na facebook stranici dostupni su detalji mobilnosti: https://www.facebook.com/eupracticessik

Dnevnik mobilnosti:

26.ožujak 2022.

Učenici su u subotu 26. ožujka u pratnji profesora iz Budimpešte poletjeli prema Portu gdje ih je dočekao organizirani prijevoz do Brage. U kasnijim večernjim satima smještaju se u hotel.

 

27. ožujka 2022.

U nedjelju u pratnji vodiča krećemo na cjelodnevni obilazak grada Brage te svetišta Bom Jesus i Sameiro.

28. ožujka 2022.

Učenici u pratnji profesora obilaze radna mjesta i upoznaju se s mentorima, poslovanjem, aktivnostima i uslugama obrta i servisa.

Od 28. ožujka do 1. travnja 2022.

Učenici svakodnevno odlaze na unaprijed dogovorena radna mjesta gdje provode od 6 do 8 sati dnevno aktivno sudjelujući u svim aktivnostima dodijeljenih obrta i servisa. Učenici su sudjelovali u izradi raznih elektronskih komponenti, popravljanju i servisiranju elektroničkih uređaja, ali i računalne opreme.

2. travanj 2022.

Učenici su u sklopu cjelodnevnog izleta posjetili Lisabon i portugalsko svetište Fatimu gdje su imali organiziranu večeru.

3. travanj 2022.

Učenici s profesorima obilaze obližnji grad Porto.

Radni tjedan od 4. do 8. travnja proveli su na svojim radnim mjestima gdje su vrijedno razvijali svoje vještine i stjecali nova znanja.

Učenici su svakodnevno vodili i dnevnik stručne prakse temeljem kojeg su, uz evaluaciju rada od strane mentora, dobili povratnu informaciju o uspješnosti prakse, svom radu i napretku. Pomoću ECVET sustava bodovanja ostvarenih ishoda učenici su i ocijenjeni.

8. travanj 2022.

Partnerska organizacija osmislila je prigodan program povodom dodijele certifikata učenicima te nas sve pozvala na svečanu oproštajnu večeru.

9. travanj 2022.

U ranim jutarnjim satima napustili smo Bragu te se uputili doma, kamo smo stigli u kasnijim poslijepodnevnim satima.

Ovom se prilikom zahvaljujemo našem dugogodišnjem projektnom partneru na kvaliteti usluge i povjerenju koje su nam ukazali. Nadamo se nastavku suradnje na nekim drugim budućim projektima.

OBRIGADO BRAGAMOB!

https://www.facebook.com/bragamobility.open

OBRIGADO PORTUGAL!