Darkov osvrt – Slovenija

U okviru projekta Erasmus+ ( Get Ready for New Challenges ) u školskoj godini 2018. / 2019. naša škola je sudjelovala u realizaciji projekta stručne prakse. Sedam učenika 3. razreda zanimanja Tehničar za elektroniku, praksu je realiziralo u periodu 29. ožujka. – 13. travnja. 2019. godine u gradu Celje u Sloveniji.
Pet učenika: Ivan Zdjelarević, Ivan Markotić, Patricio Jakovljević, Mateo Budoš, i Mateo Vidović, stručnu praksu odradili su u tvrtci ETRA doo : koja posluje od 1994. godine sa oko 50 zaposlenih, a težište njihove djelatnosti je proizvodnja automatiziranih, robotiziranih i nadzornih sustava, industrijska elektronika te solarni sustavi. Dvojica učenika: Mislav Feger i Mateo Tunjić, stručnu praksu odradili su u tvrtci HARDSTORE koja se bavi djelatnostima servisa računala, postavljanjem klima uređaja, toplinskih pumpi, uređaja za video nadzor i trgovinom IKT opreme.
Zajedno sa učenicima, kao osobe u pratnji tijekom prvog tjedna boravio je Božidar Sabo, stručni učitelj, a tijekom drugog tjedna Darko Eršetić, prof.
Osim osnovnog dijela koji je bio realiziran kroz opisanu stručnu praksu, tijekom svog boravka u Sloveniji učenici su posjetili niz sadržaja, industrijskih pogona, obrazovnih ustanova, sajamskih događanja, kulturnih i povijesnih znamenitosti iz kojih se mogu izdvojiti: tvornica Gorenje u Velenju, srednjoškolski centar Velenje, Industrijski sajam Celje, obilazak sa stručnim vodičima gradova: Celje, Ljubljana i Maribor.
Može se zaključiti da je projekt realiziran u potpunosti prema Planu i programu aktivnosti, te su kroz ovaj projekt, učenici podigli razinu svojih općih i stručnih znanja i kompetencija. Zbog svega toga smatramo ovaj projekt vrlo uspješnim i predlažemo i daljnje sudjelovanje u ovakvim i sličnim aktivnostima.